Fırında Sebzeli Misket Köfte Tarifi
Fırında Sebzeli Misket Köfte Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet orta uzunluk patlıcan
- 3 adet orta uzunluk patates
- 3 adet orta uzunluk soğan
- 6 diş sarımsak
- 3 adet büyük uzunluk domates
- 4 adet yeşil biber
- 2 tatlı kaşığı toz biber
- 2 tatlı kaşığı kekik
- Sağlığınıza nazaran tuz
- Yarım çay bardağı zeytinyağı yoksa sıvı yağ olabilir
Köftesi için:
- 600 gram kıyma
- 1 adet soğan rendesi
- Sağlığınıza nazaran tuz
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı karabiber
Fırında Sebzeli Misket Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
- Uygun bir kaba kıyma alınır.
- Rendelenmiş soğan, tuz, kimyon, karabiber ek edip yeterlice yoğurulur avuç içinde misket formu verilir.
- Uygun bir tavaya gereğince sıvı yağ alıp köfteler hafif pişirilir ki sebzelerle karışınca tepsiye alındığında formları bozulmasın.
- Sebzeler yıkanır patetesler küçük ,küçük küp, küp doğranır.
- Patlıcanlar alacalı soyulur küp küp doğranır.
- Soğanlar, domatesler, biberlerde küçük küçük küp, küp doğranır.
- Sarımsaklar küçük doğranır baharatlar, tuz, yağ ek edip hepsi harmanlanır.
- 180 derece fırında denetimli pişirilir.
- Çok hafif lezzetli yemek denemelisiniz.Deneyenlere afiyet olsun. ⚘.
Fırında Sebzeli Misket Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












