Fırında Sebzeli Misket Köfte Tarifi

Fırında Sebzeli Misket Köfte Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet orta uzunluk patlıcan
  • 3 adet orta uzunluk patates
  • 3 adet orta uzunluk soğan
  • 6 diş sarımsak
  • 3 adet büyük uzunluk domates
  • 4 adet yeşil biber
  • 2 tatlı kaşığı toz biber
  • 2 tatlı kaşığı kekik
  • Sağlığınıza nazaran tuz
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı yoksa sıvı yağ olabilir

Köftesi için:

  • 600 gram kıyma
  • 1 adet soğan rendesi
  • Sağlığınıza nazaran tuz
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı karabiber

Fırında Sebzeli Misket Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Uygun bir kaba kıyma alınır.
  2. Rendelenmiş soğan, tuz, kimyon, karabiber ek edip yeterlice yoğurulur avuç içinde misket formu verilir.
  3. Uygun bir tavaya gereğince sıvı yağ alıp köfteler hafif pişirilir ki sebzelerle karışınca tepsiye alındığında formları bozulmasın.
  4. Sebzeler yıkanır patetesler küçük ,küçük küp, küp doğranır.
  5. Patlıcanlar alacalı soyulur küp küp doğranır.
  6. Soğanlar, domatesler, biberlerde küçük küçük küp, küp doğranır.
  7. Sarımsaklar küçük doğranır baharatlar, tuz, yağ ek edip hepsi harmanlanır.
  8. 180 derece fırında denetimli pişirilir.
  9. Çok hafif lezzetli yemek denemelisiniz.Deneyenlere afiyet olsun. ⚘.

Fırında Sebzeli Misket Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sağlıklı Brokoli Salatası
Çıtır Yufkalı Soğanlı Meze
Kahve Yanına Küp Çikolata (Buz Kalıbında)
Lotus Kreması
Hamsi Buğulama
Kemalpaşa Çorbası
Hdabla | © 2025 |