Fırında Sebzeli Köfte

Fırında Sebzeli Köfte Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram orta yağlı kıyma
- 1 adet yumurta
- 6 yemek kaşığı galeta unu
- 1 tatlı kaşığı tuz bir tatlı kaşığı pulbiber
- 4 adet orta uzunluk patates
- 4 adet havuç
- 3 adet yeşil biber (kapya biber de olabilir)
Sebzeleri ve köfteyi kızartmak için;
- 1 su bardağı sıvı yağ
Sosu için;
- 1 yemek kaşığı domates ve biber salçası
- 1 su bardağı su
- Kekik
- Tuz
- Karabiber
Fırında Sebzeli Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel köftemizi yoğurarak başlayabiliriz uygun bir kap içerisine kıymayı, bir adet yumurtayı, galeta ununu, baharatlarını ekleyerek güzelce yoğuralım.
- Yorduğumuz köftelerden misket büyüklüğünde modüller alarak yuvarlayalım ve un serptiğimiz bir tepsi içerisine alalım.
- Köfteler dinlenirken biz bu ortada zerzevatları kızartmaya başlayabiliriz havuç, patates, biberi kızarttıktan sonra uygun bir fırın kabı içerisine alarak kızarttığımız köfteleri de üzerine ekleyelim.
- Derin bir kase içerisinde sosunu hazırlamaya başlayalım salçayı baharatları ve bir su bardağı suyu ekleyerek çırpalım, yemeğin her yerine sosumuz gelecek biçimde dökelim.
- 180° fırında köftenin ve sebzelerin üzeri kızarana kadar ortalama 40-45 dakika kadar pişirelim. Deneyecek olan herkese afiyet olsun 😋
Fırında Sebzeli Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


