Fırında Sebzeli Köfte

Fırında Sebzeli Köfte Tanımı İçin Malzemeler
Köfte için;
- 500 gram dana kıyma
- 1 adet büyük kuru soğan (rendelenmiş, suyu sıkılmış)
- 3 yemek kaşığı galeta unu
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 diş sarımsak (rendelenmiş)
- 1 adet yumurta
Sebzeler için;
- 3 orta uzunluk patates (küp küp doğranmış)
- 2 orta uzunluk havuç (jülyen kesilmiş)
- 1 adet kırmızı kapya biber (iri doğranmış)
- 2 adet yeşil biber (iri doğranmış)
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
Sos için:
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1,5 su bardağı sıcak su
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı kekik
Fırında Sebzeli Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kıymayı geniş bir kaba alın.
- Üzerine rendelenmiş ve suyu sıkılmış soğanı, galeta ununu, baharatları, rendelenmiş sarımsağı ve yumurtayı ekleyin.
- Harcı yaklaşık 5-10 dakika yoğurarak homojen bir kıvam elde edin.
- Köfte harcını üzerini kapatarak buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
- Dinlenen harçtan ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp yuvarlak köfteler hazırlayın (12 adet köfte çıkacaktır).
- Patates ve havuçları doğrayın.
- Biberleri iri modüller halinde kesin.
- Sebzeleri bir kaba alıp zeytinyağı, tuz ve karabiberle harmanlayın.
- Bir kasede salçayı sıcak su ile açın, zeytinyağı ve baharatları ekleyerek karıştırın.
- Fırın poşetine evvel zerzevatları yerleştirin. Üzerine köfteleri dizin.
- Hazırladığınız sosu poşetin içine dökün.
- Fırın poşetinin ağzını sıkıca bağlayıp üzerine birkaç küçük delik açın.
- Önceden ısıtılmış 200°c fırında yaklaşık 35-40 dakika denetimli olarak pişirin.
- Sebzeli köfteyi sıcak olarak servis edin. Yanında pirinç pilavı yahut bulgur pilavı hoş bir eşlikçi olabilir.
Afiyet olsun.
Fırında Sebzeli Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
