Fırında Sebzeli Kızarmış Tavuk

Fırında Sebzeli Kızarmış Tavuk Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet bütün tavuk
  • 3 büyük uzunluk patates
  • 2 büyük uzunluk havuç
  • Arzuya nazaran yeşil ve kırmızı biber

Sos için

  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 2 tatlı kaşığı yoğurt
  • Yarım limon suyu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Toz kırmızı biber

Fırında Sebzeli Kızarmış Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sebzeleri yıkayıp soyalım.
  2. Patatesleri elma dilim soyalım.
  3. Havuçlar halka biçiminde soyalım.
  4. Sos materyallerimizi bir kasede karıştıralım.
  5. Tavuğumuzu temizleyelim.
  6. Sos materyalini tavuğun her yerine gelecek biçimde sürelim.
  7. 200 derece evvelce ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar 40 dk pişirin. Pişme mühleti fırına nazaran değişiklik gösterebilir.

Not:Biberleri evvelden fırından çıkarın yanmasın.

Fırında Sebzeli Kızarmış Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fındıklı Nişastalı Tahin Kurabiye
Odun Ateşinde Pişmiş Gibi Pizza
Portakallı Kek (Yumurtasız)
Maş Fasulyeli Krep (Çin Mutfağı)
Krem Şantili Magnolia
Erzurum Ketesi
Hdabla | © 2025 |