Fırında Sebzeli Et

Fırında Sebzeli Et Tanımı İçin Malzemeler

  • 400 gram modül et
  • 2 adet domates
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet büyük patates
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 4-5 adet defne yaprağı
  • Sıvı yağ
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • Kekik
  • Tuz

Fırında Sebzeli Et Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Etlerimizi küçük kuşbaşı biçiminde doğrayıp, 25 30 dakika kadar sarımsak ve defne yaprağı ile haşlayalım.
  2. Domatesi, patatesi ve biberleri büyük küpler halinde doğrayalım.
  3. Soğanı ince doğrayalım.
  4. Etler haşlanınca bütün malzemeyi fırın kapımızda karıştıralım.
  5. Üzerine baharatları ve biraz yağ ekleyip, tekrar karıştıralım.
  6. Fırına vermeden evvel üzerine alüminyum folyo ile kaplayalım birkaç delik açalım.
  7. Yaklaşık yarım saat 40 dakika kadar fırında pişirelim. Çok sulu olmasını istemiyorsanız son 10 dakikasını üstü açık pişirebilirsiniz.

Afiyet olsun 😋

Fırında Sebzeli Et Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Islak Kek ( Popit Kalıbında)
Kabak Meze
Fırında Kahvaltılık Dev Omlet
Giresun Patar Kadayıf Tarifi (Videolu)
Magnolia Tarifi (Yumurtasız, Kremasız)
Kolay Diyet Tiramisu ( Az Kalorili Diyet Tatlı)
Hdabla | © 2025 |