Fırında Sebzeli Et
Fırında Sebzeli Et Tanımı İçin Malzemeler
- 400 gram modül et
- 2 adet domates
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet kapya biber
- 1 adet büyük patates
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 4-5 adet defne yaprağı
- Sıvı yağ
- Karabiber
- Kırmızı toz biber
- Kekik
- Tuz
Fırında Sebzeli Et Tanımı Nasıl Yapılır?
- Etlerimizi küçük kuşbaşı biçiminde doğrayıp, 25 30 dakika kadar sarımsak ve defne yaprağı ile haşlayalım.
- Domatesi, patatesi ve biberleri büyük küpler halinde doğrayalım.
- Soğanı ince doğrayalım.
- Etler haşlanınca bütün malzemeyi fırın kapımızda karıştıralım.
- Üzerine baharatları ve biraz yağ ekleyip, tekrar karıştıralım.
- Fırına vermeden evvel üzerine alüminyum folyo ile kaplayalım birkaç delik açalım.
- Yaklaşık yarım saat 40 dakika kadar fırında pişirelim. Çok sulu olmasını istemiyorsanız son 10 dakikasını üstü açık pişirebilirsiniz.
Afiyet olsun 😋
Fırında Sebzeli Et Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















