Fırında Sebzeli Bütün Tavuk

Fırında Sebzeli Bütün Tavuk Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet bütün tavuk (1,5 kg kadardı )
  • 5-6 adet mantar
  • 3-4 adet yeşil biber
  • 2 adet kapya biber
  • 2 adet kuru soğan
  • 4-5 adet patates
  • 1 baş sarımsak

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 diş ezilmiş sarımsak
  • Tuz
  • 5-6 yemek kaşığı sıvı yağ

Fırında Sebzeli Bütün Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle tavuğu düdüklüye koyup yarısına kadar su ile doldurup 10 dakika haşlayalım.
  2. Bu esnada sosunu hazırlayalım geniş bir kaseye bütün materyalleri koyup karıştıralım.
  3. Sebzeleri yıkayıp jülyen biçimde doğrayıp tepsiye koyalım.
  4. Haşlanan tavuğu doğradığımız sebzelerin üzerine koyup sosunu hem tavuğa hem sebzelere sürelim.
  5. Tavuğun suyundan az bir ölçü alıp sebzelerin üzerine dökelim.
  6. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirelim.

Pişen tavuğu dilediğiniz üzere servis edebilirsiniz.Şimdiden afiyet olsun 🌸.

Fırında Sebzeli Bütün Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tel Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi
Süzme Yoğurt Ve Domates Eşliğinde Sigara Böreği
Dubai Magnolia
Mercimekli Ekmek
Pankek Tarifi
Hem Mayalı Hem Kabartma Tozlu Pastane Poğaçası
Hdabla | © 2025 |