Fırında Sebze Şöleni

Fırında Zerzevat Şöleni Tanımı İçin Malzemeler
- 1 küçük brokoli
- 1 küçük karnabahar
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 2 diş sarımsak
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Fırında Zerzevat Şöleni Tanımı Nasıl Yapılır?
- Karnabahar ve brokoliyi küçük kollarına ayırıp yıkayalım.
- Havucu, patatesi küp formunda doğrayalım.
- Sosunu da farklı bir kapta hazırlayıp sebzelerin üstüne dökelim.
- Tepsiye yağlı kağıt serelim soslanmış zerzevatları dökelim.
- Yağlı kağıdı ıslatıp sebzelerin üstüne örtelim.
- 180 dereceli fırında yaklaşık 40 dakika pişirelim.
- Üzerinden yağlı kağıdı alalım sebzelerin üstü kızarana kadar 5 dakika pişirelim.
- Sebzeler fırından çıkınca üzerine yoğurt dökelim.
Hafif ve lezzetli yemeğiniz hazır.
Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.
Fırında Zerzevat Şöleni Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

