Fırında Sebze Kızartma (Efsane)

Fırında Zerzevat Kızartma (Efsane) Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet patlıcan
  • 3 adet kabak
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı kekik

Üzerine;

  • Sarımsaklı yoğurt (isteğe bağlı)

Fırında Zerzevat Kızartma (Efsane) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanları yıkayıp kabuklarını çizgi halinde soyup bir parmak kalınlığında kesin kabakları yıkayıp kabuklarını soyup bir parmak kalınlığında kesin.
  2. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine doğranmış zerzevatları yayın, üzerine, tuz ,pulbiber ,kekik ve zeytinyağını gezdirin, güzelce karıştırın gereçleri.
  3. Ardından 190 derece fırında 20 dakika sonra 200 dereceye getirin sebzeler kızarana kadar pişirin.
  4. Servis ederken üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirebilirsiniz.Afiyet olsun.

Fırında Zerzevat Kızartma (Efsane) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patlıcan Salatası
Kıyır Kıyır Mahlepli Nefis Poğaça
Peynirli Krep Gözleme
Tavuk Tirit
Çıtır Çıtır Yiyebileceğiniz En Güzel Patlıcan Tarifi
Karamelli Trileçe
Hdabla | © 2025 |