Fırında Püreli Somon

Fırında Püreli Somon Tanımı İçin Malzemeler
- 200 gram file somon
- 3 büyük uzunluk patates
- 50 gram top peynir
- 50 gram cherry domates
- 10 yaprak ıspanak
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı biber
- Zeytinyağ
Üzeri için:
- 2 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 50 gram kaşar peyniri
Fırında Püreli Somon Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patatesleri haşlayıp püre haline getirin.
- Borcam fırın kabı yağlayın, patates püresi dizin.
- Zeytinyağ, tuz ve biberleri serpin.
- Üzerine küçük kesilmiş somonu ekleyin.
- Top peynirleri, domates ve ıspanak yerleştirin.
- Bir kasede yumurta ve yoğurdu karıştırıp üzerine dökün.
- Kaşar peyniri rendeleyin, üzerine yerleştirin.
- 180 derece ısıtılmış fırında 40 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
Fırında Püreli Somon Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











