Güveçte Patates Püreli Köfte

Güveçte Patates Püreli Köfte Tanımı İçin Malzemeler

Köfte gereçleri;

  • 300 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • Baharat çeşitleri
  • Tuz
  • Yarım çay bardağı kadar galeta unu

Patates püresi için;

  • 3 adet orta uzunluk patates
  • 2 kaşık tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Yarım su bardağı süt (kıvama nazaran artırılabilir)

Üzeri için;

  • Rendelenmiş kaşar peyniri

Güveçte Patates Püreli Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle patates püresi için patatesi soyalım ve yumuşayana kadar haşlayalım.
  2. Süre sonunda içine tereyağı tuz, karabiber ve sütü ekleyip kıvam alana kadar ezelim karıştıralım.
  3. Köftesi için; soğanı robotta çekelim ve fazla suyunu sıkalım.
  4. Kıyma ve öbür gereçleri ile bütünleşene kadar yoğuralım.
  5. Küçük yuvarlaklar yapalım ve tavada yada eirfry da kızartalım.
  6. Güvecin alt kısmına püreden koyalım üstüne köfteleri yerleştirelim.
  7. Üzerine rendelenmiş kaşar koyalım.
  8. Isıtılmış fırında 150 yada 200 derece kaşarlar eriyene kadar pişirelim.
  9. Sıcak servis. Yapalım. Afiyet olsun.

Güveçte Patates Püreli Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Mısır Ekmeği
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mantı Tarifi
Çiçekli Tart
Beyaz Çikolatalı Dubai Çikolatası
Acılı Çiğköfte
Pratik Doyuran Pasta
Çeşit Çeşit Poğaça
Hdabla | © 2025 |

betcio tempobet tempobet onwin matadorbet