Fırında Patlıcan Musakka

Fırında Patlıcan Musakka Tanımı İçin Malzemeler
- 2-3 adet patlıcan
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
Harcı için;
- 250 gram kıyma
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tane kuru soğan
- 1-2 diş sarımsak
- 1 küçük domates
- 1 çay bardağı kadar su
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı toz biber
- Kırmızı pul biber
- Kekik
Sosu için ;
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 çay bardağı su
Üzeri için;
- Domates (isteğe bağlı biberde koyabilirsiniz)
Fırında Patlıcan Musakka Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle patlıcanları alacalı olacak halde soyup halkalar halinde keselim ve tuzlu suda 10 dk bekletelim.
- Patlıcanlar beklerken harcımızı yapmaya başlayalım.
- Uygun bir tavaya sıvı yağı alıp kıymamızı koyalım.
- Rengi değişmeye başladığında ince doğradığımız soğanları ekleyelim ve sarımsağıda ince doğrayıp ekliyoruz.
- Güzelce kavrulunca salçayı, baharatları ve tuzunu ekliyoruz.
- Karıştırdıktan sonra suyunuzu ekleyip biraz pişiriyoruz.
- Suyunu çeken harça domatesi ekleyip biraz daha kavuruyoruz ve altını kapatıyoruz.
- Patlıcanlarımızı sudan çıkarıp kurulayıp kızgın yağda kızartıyoruz ve uygun bir borcama diziyoruz.
- Dizdiğimiz patlıcanların üzerine harcımızı ekliyoruz.
- Sosu için salça eriyene kadar suyla karıştırıyoruz ve yemeğimizin üzerine döküyoruz.
- Süslemek için halkalar halinde domatesi kesip diziyoruz.
- 200 derecede yaklaşık 20-25 dk kadar pişirip servise hazırlıyoruz. Afiyet olsun….
Fırında Patlıcan Musakka Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

