Fırında Patlıcan Kebabı

Fırında Patlıcan Kebabı Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım kg patlıcan
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet sivri biber
  • 1 adet soğan
  • 1 adet domates
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Köfte için;

  • 200 gram kıyma
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı köfte baharatı

Sosu için;

  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz

Fırında Patlıcan Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle köftelerimizi hazırlıyoruz, kıymamıza tüm materyalleri ekleyip yeterlice yoğuruyoruz ve ceviz büyüklüğünde yuvarlayıp 2-3 sefer üzerine çöküyoruz ve bir tık inceltiyoruz.
  2. Patlıcanlarımızı bir parmak aralıkla 2-3 modüle ayırıyoruz ve tuzlu suda 10 dk bekletiyoruz ve yıkıyoruz.
  3. Diğer sebzelerimizide iri bir halde doğruyoruz tepsimizi yağlıyoruz ve patlıcan köfte formunda yuvarlak bir halde diziyoruz ortası boş kalıyor o kısmada sebzelerimizi ekliyoruz.
  4. Sosumuza materyallerimizi ekleyip tepsimize döküyoruz.
  5. 180 derece fırında denetimli üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz 45 dk sonra hazır.

Fırında Patlıcan Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Karnabahar Yemeyen Kalmasın, Fırında Kızarmış Karnabahar
Kıbrıs Tatlısı
Mahlepsiz, Yoğurtsuz Tuzlu Kurabiye Tarifi
Çok Pratik Kedidili Pasta
Şeftalili Semizotu Salatası (Videolu)
Karışık Kaşık Turşu
Hdabla | © 2025 |