Fırında Patlıcan Kebabı
Fırında Patlıcan Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım kg patlıcan
- 1 adet kapya biber
- 1 adet sivri biber
- 1 adet soğan
- 1 adet domates
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Köfte için;
- 200 gram kıyma
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kara biber
- 1 tatlı kaşığı toz biber
- 1 tatlı kaşığı köfte baharatı
Sosu için;
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- Yarım su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı tuz
Fırında Patlıcan Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle köftelerimizi hazırlıyoruz, kıymamıza tüm materyalleri ekleyip yeterlice yoğuruyoruz ve ceviz büyüklüğünde yuvarlayıp 2-3 sefer üzerine çöküyoruz ve bir tık inceltiyoruz.
- Patlıcanlarımızı bir parmak aralıkla 2-3 modüle ayırıyoruz ve tuzlu suda 10 dk bekletiyoruz ve yıkıyoruz.
- Diğer sebzelerimizide iri bir halde doğruyoruz tepsimizi yağlıyoruz ve patlıcan köfte formunda yuvarlak bir halde diziyoruz ortası boş kalıyor o kısmada sebzelerimizi ekliyoruz.
- Sosumuza materyallerimizi ekleyip tepsimize döküyoruz.
- 180 derece fırında denetimli üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz 45 dk sonra hazır.
Fırında Patlıcan Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











