Fırında Patlıcan Kebabı
Fırında Patlıcan Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
- 3 orta uzunluk patlıcan
- Yarım çay bardağı su
Köftesi için;
- 300 gr kıyma
- 2 çay kaşığı tuz
- Yarım yemek kaşığı pul biber
- Bir fiske karabiber
Fırında Patlıcan Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
- 300 gr kıymayı tuzu, pul biberi ve kara biberi yeterlice karıştıralım.
- Karıştırdıktan sonra patlıcanları yuvarlak halde keselim ve ortasına hazırladığımız iç harcını tek tek yuvarlak biçimde kestiğimiz patlıcanların ortasına koyalım.
- Ben borcamda yaptım siz dilediğiniz tepside yapabilirsiniz.
- Üzerine yarım çay bardağı su ekleyelim.
- Fırında 200 derece 2 saat pişecek deneyenlere şimdiden afiyet olsun🙏
Fırında Patlıcan Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







