Fırında Patates Yatağında Soslu Bıldırcın
Fırında Patates Yatağında Soslu Bıldırcın Tanımı İçin Malzemeler
Bıldırcın ve patates yatağı için:
- 5 adet bıldırcın
- 100 gram tereyağ
- 1/4 (çeyrek) çay bardağı zeytinyağ
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 3 adet patates
Sos için:
- 1 tatlı kaşığı bal
- 3 yemek kaşığı nar ekşisi
- Baharatlar
- Kimyon
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
- Nane
Fırında Patates Yatağında Soslu Bıldırcın Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bıldırcınları güzelce temizleyip 20 dk tuzlu suda haşlayalım.
- Patatesleri doğrayıp zeytinyağı ve baharatlarla baharatlayalım.
- Tepsiye dizelim. 180 derecelik fırına verelim.
- 1. Sos için biber salçası ,domates salçası ve çeyrek çay bardağı suyla sos haline getirelim.
- Haşlanan bıldırcınları tereyağında mühürleyelim.
- Mühürlenen bıldırcınları fırındaki patateslerin üzerine güzelce dizelim ve hazırladığımız sosu üzerine sürelim.
- 2. Sos bal ne nar ekşisini karıştıralım. 1. Sos özleştikten sonra bu sosumuzu sürüp kızarmaya bırakalım.
Fırında Patates Yatağında Soslu Bıldırcın Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











