Fırında Patates Yatağında Soslu Bıldırcın

Fırında Patates Yatağında Soslu Bıldırcın Tanımı İçin Malzemeler

Bıldırcın ve patates yatağı için:

  • 5 adet bıldırcın
  • 100 gram tereyağ
  • 1/4 (çeyrek) çay bardağı zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 adet patates

Sos için:

  • 1 tatlı kaşığı bal
  • 3 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Baharatlar
  • Kimyon
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Nane

Fırında Patates Yatağında Soslu Bıldırcın Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bıldırcınları güzelce temizleyip 20 dk tuzlu suda haşlayalım.
  2. Patatesleri doğrayıp zeytinyağı ve baharatlarla baharatlayalım.
  3. Tepsiye dizelim. 180 derecelik fırına verelim.
  4. 1. Sos için biber salçası ,domates salçası ve çeyrek çay bardağı suyla sos haline getirelim.
  5. Haşlanan bıldırcınları tereyağında mühürleyelim.
  6. Mühürlenen bıldırcınları fırındaki patateslerin üzerine güzelce dizelim ve hazırladığımız sosu üzerine sürelim.
  7. 2. Sos bal ne nar ekşisini karıştıralım. 1. Sos özleştikten sonra bu sosumuzu sürüp kızarmaya bırakalım.

Fırında Patates Yatağında Soslu Bıldırcın Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Parlak Karamel (Tüm Tatlı Pastalarınızda Kullanabilirsiniz)
Kısır Tarifi
Susamlı Tuzlu Kurabiye
Kapya Biber Mezesi
Köfte Tarifi
Yumurtasız Pofuduk Poğaça
Hdabla | © 2025 |