Fırında Nefis Patatesli Kanat

Fırında Nefis Patatesli Kanat Tanımı İçin Malzemeler

  • 10 adet küçük uzunluk patates
  • 1 adet kırmızı, yeşil sarı etli biber
  • 2 adet soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 2 adet havuç
  • 1 kilo tavuk kanadı
  • Damak tadınıza nazaran tavuk baharatı
  • Tuz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Fırında Nefis Patatesli Kanat Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patatesi bir kaç sefer sudan geçirdikten sonra ortadan dilimleyelim.
  2. Biberı julyen biçiminde kıyalım.
  3. Soğanı yarım ay halinde kıyalım.
  4. Havucu dörde kıyalım ve yarım parmak uzunlukta tekrar kıyalım.
  5. Kanadı bıçak yardımı ile ikiye kıyalım ve suda yıkadıktan sonra baharatı üzerinde gezdirelim.
  6. Bütün materyallerin üzerinde tuzu ve yağı gezdirelim, bütün materyalleri harmanlayalım.
  7. Tepsi üzerine yağlı kağıdı yerleştirelim ve bütün materyalleri tepsiye dökelim.
  8. Önceden ısıtılmış 180* derece fırında bir saat kadar pişmeye bırakalım. Ortada bir fırından çıkarıp kaşık yardımı ile karıştıralım.
  9. Sıcak servis yapalım.

Not: fırın ısısını ve pişirme mühleti fırınınıza nazaran ayarlamanızı öneririm.

Malzemeleri artıra, azalta bilirsiniz.

Fırında Nefis Patatesli Kanat Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kahvaltılık İncecik Krep
Kıymalı Yaprak Sarması
Kolay Pancarlı Turplu Karışık Salata Tarifi
Lavaştan Pırasalı Börek
Portakallı Anne Kurabiyesi (Videolu)
Sebzeli Tavuk Çorbası
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet