Fırında Mücver

Fırında Mücver Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet kabak
  • 1 adet havuç
  • 3 adet yumurta
  • 6 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı un
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet taze nane
  • Yarım demet taze soğan
  • Yarım demet taze sarımsak veya
  • 4-5 diş kuru sarımsak
  • 1 paket kabartma tozu
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tuz

Üzeri için;

  • Susam
  • Çörek otu

Fırında Mücver Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurtaları uygunca çırpalım, üzerine yoğurt, sıvı yağ, ekleyip tekrar çırpalım.
  2. Kabağı rendenin iri tarafı ile rendeleyip suyunu güzelce sıkalım, havuç rendeleyip ek edelim.
  3. Un ekleyip karıştıralım, ince ince doğranmış yeşillikleri, baharatları, (isteğe bağlı olarak kullanabilirsiniz) kabartma tozu ekleyip harcımızı karıştıralım.
  4. Harcı yağlanmış fırın tepsisine dökelim sallayıp eşit bir biçimde dağılmasını sağlayalım üzerine çörek otu ve susam ekelim.
  5. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında alt üst kızartalım soğuyunca dilimleyerek servis yapabilirsiniz.

Fırında Mücver Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Jalepeno Turşusu
Süt Kutusunda Az Malzemeli Mozaik Pasta Tarifi (Pudingli)
Kremalı Mantar Çorbası
Lahmacun
Tavada Dört Katlı Pasta
Adana Usulü Kısır
Hdabla | © 2025 |