Fırında Mantarlı Tavuk

Fırında Mantarlı Tavuk Tanımı İçin Malzemeler

  • 400 gram kültür mantarı
  • 400 gram tavuk göğüs eti
  • 5 adet yeşil biber
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 adet domates
  • 10 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı su
  • 3 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı kimyon

Fırında Mantarlı Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kültür mantarlarını yıkayıp ince doğrayın.
  2. Tavuğu yıkayıp küçük doğrayın, domatesleri yıkayıp kabuklarını soyup irice doğrayın.
  3. Yeşil biberlerin çöplerini ayıklayıp yıkayıp irice doğrayın, sarımsakların kabuklarını soyun, ikiye kesin, kuru soğanın kabuklarını soyup irice doğrayın.
  4. Borcam fırın tepsisine bütün gereçleri koyun ve uygunca karıştırın.
  5. Tepsinin üzerine ıslatılmış yağlı kağıdı kapatın.
  6. 200 derece fırında 40 dakika pişirin akabinde tepsideki gereçlerin üstündeki yağlı kağıdı alın ve 10 dakika daha tavuklar yenecek kadar piştiğinde yemeğiniz hazırdır.Afiyet olsun.

Fırında Mantarlı Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kuru Börülce Salatası
Pancarlı Cevizli Kek
Ton Balıklı Makarna Salatası
Tuzlu Kurabiye
Fındıklı Sıcak Çikolatalı Kurabiye
Ton Balıklı Mısırlı Makarna
Hdabla | © 2025 |