Fırında Mantarlı Tavuk
Fırında Mantarlı Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
- 400 gram kültür mantarı
- 400 gram tavuk göğüs eti
- 5 adet yeşil biber
- 2 adet kuru soğan
- 2 adet domates
- 10 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay bardağı su
- 3 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı kimyon
Fırında Mantarlı Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kültür mantarlarını yıkayıp ince doğrayın.
- Tavuğu yıkayıp küçük doğrayın, domatesleri yıkayıp kabuklarını soyup irice doğrayın.
- Yeşil biberlerin çöplerini ayıklayıp yıkayıp irice doğrayın, sarımsakların kabuklarını soyun, ikiye kesin, kuru soğanın kabuklarını soyup irice doğrayın.
- Borcam fırın tepsisine bütün gereçleri koyun ve uygunca karıştırın.
- Tepsinin üzerine ıslatılmış yağlı kağıdı kapatın.
- 200 derece fırında 40 dakika pişirin akabinde tepsideki gereçlerin üstündeki yağlı kağıdı alın ve 10 dakika daha tavuklar yenecek kadar piştiğinde yemeğiniz hazırdır.Afiyet olsun.
Fırında Mantarlı Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






