Fırında Mangal Tadında Tavuk But
Fırında Mangal Tadında Tavuk But Tanımı İçin Malzemeler
- 2 tavuk but
- Yarım tatlı kaşığı salça
- Yarım tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı bal
- 4 yemek kaşığı zeytinyağ
- 4 yemek kaşığı su
- Çeyrek portakalın suyu
- Tuz
Fırında Mangal Tadında Tavuk But Tanımı Nasıl Yapılır?
- Butları yıkayalım, üzerine bıçakla bir iki çizik atalım.
- Diğer tarafta gereçlerin hepsini bir kasede güzelce çırpalım .
- Butların her yerine sürelim.
- Üzerini streçleyip buzdolabında birkaç saat bekletelim.
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye koyup ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 50 dakika pişirelim, 1 gün evvelce soslayıp sonraki gün pişirebilirsiniz.
Fırında Mangal Tadında Tavuk But Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









