Fırında Mangal Tadında Kanat

Fırında Mangal Tadında Kanat Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kilogram tavuk kanat
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 3 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım limon suyu
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kajun baharatı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 adet patates
- 5 adet arpacık soğan
- 4 adet sarımsak
- 2 yeşil biber
- 1 kapya biber (ben dondurucudan kullandım)
- Patates baharatı
- 1 tatlı kaşığı kajun baharatı
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
Fırında Mangal Tadında Kanat Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tavuk kanatların üzerine bıçakla kesikler atalım.
- Derin bir kapta marine sos için olan öbür bütün gereçleri alıp tavuk kanatları ekleyip karıştıralım, üzerini streç sinemayla sarıp buzdolabında bir saat bekletelim.
- O sırada patatesleri istediğiniz üzere kesebilirsiniz (yuvarlak, elma dilim, ince dilim).
- Tepsinizin altını yağlayın 2 sarımsağı keserek yağın üzerine serin.
- Patatesleri baharatlı olarak tepsinize dizin ve üzerine soğanlarınızı dizin.
- Kanatları da üzerine dizin ve biberlerinizi üzerlerine bırakın.
- Islatılmış suyu sıkılmış yağlı kağıt serip 190 derecede pişirelim.
- İlk 20 dakika yağlı kağıt ile pişirip sonra kağıdı alıp kızarması için 25 dakika daha pişirip servis yapalım, afiyet olsun. 👩🏻🍳.
Fırında Mangal Tadında Kanat Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




