Fırında Mangal Tadında Kanat

Fırında Mangal Tadında Kanat Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kilogram tavuk kanat
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 3 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kajun baharatı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 adet patates
  • 5 adet arpacık soğan
  • 4 adet sarımsak
  • 2 yeşil biber
  • 1 kapya biber (ben dondurucudan kullandım)
  • Patates baharatı
  • 1 tatlı kaşığı kajun baharatı
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz

Fırında Mangal Tadında Kanat Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle tavuk kanatların üzerine bıçakla kesikler atalım.
  2. Derin bir kapta marine sos için olan öbür bütün gereçleri alıp tavuk kanatları ekleyip karıştıralım, üzerini streç sinemayla sarıp buzdolabında bir saat bekletelim.
  3. O sırada patatesleri istediğiniz üzere kesebilirsiniz (yuvarlak, elma dilim, ince dilim).
  4. Tepsinizin altını yağlayın 2 sarımsağı keserek yağın üzerine serin.
  5. Patatesleri baharatlı olarak tepsinize dizin ve üzerine soğanlarınızı dizin.
  6. Kanatları da üzerine dizin ve biberlerinizi üzerlerine bırakın.
  7. Islatılmış suyu sıkılmış yağlı kağıt serip 190 derecede pişirelim.
  8. İlk 20 dakika yağlı kağıt ile pişirip sonra kağıdı alıp kızarması için 25 dakika daha pişirip servis yapalım, afiyet olsun. 👩🏻‍🍳.

Fırında Mangal Tadında Kanat Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Saray Sarması
Çiğ Köfte (Bilindik Markaları Unutun)
Bir Daha Başka Makarna Yiyemeyeceksin!
Yazın En Kolay Fresh Tatlısı Asude
Soslu Patates Salatası Tarifi (Videolu)
Karadeniz’in Efsane Lezzeti: Kuymak Tarifi (Videolu)
Hdabla | © 2024 |