Fırında Makarna

Fırında Makarna Tanımı İçin Malzemeler
Haşlamak için;
- Yarım paket fırında makarna
- Su
Beşemal sosu için;
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı un
- 4 su bardağı süt
- 1 çay kaşığı kara biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için;
- Kaşar peynir
- 1 kase beyaz peynir
Fırında Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?
- Makarna hoş bir formda haşlanır ,haşlanınca üzerine soğuk su tutulur.
- Tereyağı ve sıvı yağ eritilir ,üzerine un ek edilir kokusu çıkıncaya kadar kavrulur.
- Kavrulan un üzerine soğuk süt yavaş yavaş dökülür ,muhallebi kıvamına gelince altı kapatılıp tuzu ve kara biberi ek edilir.
- Makarna ve beşamel sos hoş bir biçimde harmanlanır .
- Üzerine peynir küçük küçük doğranır ve üst kısmına da rendelenmiş kaşar ek edilir .
- 180 derecelik fırında üzerine kızarıncaya kadar pişirilir.Afiyet şifa olsun. 😊.
Fırında Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







