Fırında Makarna

Fırında Makarna Tanımı İçin Malzemeler

Haşlamak için;

  • Yarım paket fırında makarna
  • Su

Beşemal sosu için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı un
  • 4 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için;

  • Kaşar peynir
  • 1 kase beyaz peynir

Fırında Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Makarna hoş bir formda haşlanır ,haşlanınca üzerine soğuk su tutulur.
  2. Tereyağı ve sıvı yağ eritilir ,üzerine un ek edilir kokusu çıkıncaya kadar kavrulur.
  3. Kavrulan un üzerine soğuk süt yavaş yavaş dökülür ,muhallebi kıvamına gelince altı kapatılıp tuzu ve kara biberi ek edilir.
  4. Makarna ve beşamel sos hoş bir biçimde harmanlanır .
  5. Üzerine peynir küçük küçük doğranır ve üst kısmına da rendelenmiş kaşar ek edilir .
  6. 180 derecelik fırında üzerine kızarıncaya kadar pişirilir.Afiyet şifa olsun. 😊.

Fırında Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mısır Ekmeği
Çikolatalı Kurabiye
Renkli Tırtıl Kurabiye
Kaba Pancar Yemeği Tarifi (Amasya)
Mantar Sote
Karabuğday Kısır
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet