Fırında Kuru Fasulye
Fırında Kuru Fasulye Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet kuru soğan
- 4 diş sarımsak
- 2 orta uzunluk yeşil biber
- 1 büyük uzunluk kapya biber
- 2 su bardağı kuru fasulye
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Yarım yemek kaşığı domates salçası
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Sıcak su
Fırında Kuru Fasulye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tencereye sıvı yağ ekleyip yemeklik doğranmış soğan ve sarımsakları pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
- Biberleri de doğrayıp tencerede iki cins karıştırıp salçasını ekliyoruz.
- Kavrulan salçanın üstüne akşamdan ıslatılmış kuru fasulyeyi ekleyip iki tıp karıştırıp üzerine suyunu tuz ve baharatları ekliyoruz.
- Yemeğimiz kıvam almış ancak fasulyeler hafif canlı iken ocaktan alıp güveç kabına alıyoruz ve üzerine tereyağını ekleyip 180 derece fırında üstü hafif kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Benim fırınımda yaklaşık 15-20 dk ortasında oldu.
- Bu biçimde pişirince tenceredeki halinden çok daha lezzetli oluyor. Biz çok beğeniyoruz deneyecek herkese şimdiden afiyet olsun.
Fırında Kuru Fasulye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






