Kısır

Kısır Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 1,5 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 4 kol taze soğan
  • 1/2 (yarım) demet maydanoz
  • 2 adet limon suyu
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • Yarım çay bardağı nar ekşisi

Kısır Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle bulguru ıslatarak başlıyoruz.
  2. 2 su bardağı bulguru bir kaba koyup üzerine de 1. 5 su bardağından biraz az sıcak suyu ekleyip karıştırın.
  3. Üzerini streçle kapatın ve yumuşayana kadar bekleyin daha sonra soğanı doğrayın.
  4. Sırasıyla domates salçası, pul biber, ve tuzu ekleyip karıştırın.
  5. Sonra yeşil soğan ve maydanozu minik minik doğrayın.
  6. Bulgurun içine doğradığınız öbür gereçleri ve salçayı ekleyip uygunca karıştırın. Karıştırdıktan sonra biraz dinlendirip servis edin.Afiyet olsun.

Kısır Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Nutella Cookie Tart
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Lezzetli Mi Lezzetli Çiğ Köfte Tarifi
Dondurma Tadında Soğuk Pasta
Cevizli Tahinli Kurabiye
2 Katlı Yaş Pasta
Hurmalı Top (Kolay Lezzetli)
Kıyır Kıyır Susamlı Kurabiye
Hdabla | © 2025 |