Kısır

Kısır Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ince bulgur
- 1,5 su bardağı sıcak su
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 4 kol taze soğan
- 1/2 (yarım) demet maydanoz
- 2 adet limon suyu
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- Yarım çay bardağı nar ekşisi
Kısır Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle bulguru ıslatarak başlıyoruz.
- 2 su bardağı bulguru bir kaba koyup üzerine de 1. 5 su bardağından biraz az sıcak suyu ekleyip karıştırın.
- Üzerini streçle kapatın ve yumuşayana kadar bekleyin daha sonra soğanı doğrayın.
- Sırasıyla domates salçası, pul biber, ve tuzu ekleyip karıştırın.
- Sonra yeşil soğan ve maydanozu minik minik doğrayın.
- Bulgurun içine doğradığınız öbür gereçleri ve salçayı ekleyip uygunca karıştırın. Karıştırdıktan sonra biraz dinlendirip servis edin.Afiyet olsun.
Kısır Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
