Fırında Kremalı Mantarlı Tavuk

Fırında Kremalı Mantarlı Tavuk Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet tavuk göğsü
  • Tuz
  • Toz kırmızı biber
  • Karabiber

Mantarlı sos için;

  • Yarım paket mantar
  • 1 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 adet kapya biber
  • 1 paket krema (200 ml)
  • Yarım çay bardağı su ve 1 tatlı kaşığı nişasta
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için;

  • Rendelenmiş kaşar peyniri

Fırında Kremalı Mantarlı Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavuk göğüslerini ikiye ya da üçe kesin tuz, karabiber, toz kırmızı biberi ve yağı ek ederek karıştırın.
  2. Kızgın bir tavada tavukları gerili önlü hafif kızartın.
  3. Kızartmış olduğunuz tavukları borcama dizin.
  4. Aynı tavanın içerisinde yağı kızdırın sırayla biber ve sarımsağa kavurun.
  5. Mantarları da ekleyerek hafif diriliği kaybolana kadar kavurun. Krema ve baharatları ekleyip karıştırın.
  6. Son olarak yarım çay bardağı suya nişastayı karıştırın ve ek edin.
  7. Kıvam alan sosu ocaktan alın ve tavukların üzerine paylaştırın. Rendelenmiş kaşar peynirini üzerine serpin.
  8. Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Fırında Kremalı Mantarlı Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tavuklu Sultan Kebabını Bir De Böyle Deneyin
Zeytinyağlı Taze Barbunya
Kupta Yalancı Tiramisu
Rezene Şerbeti (Emziren Annelere Ve Sindirim Sorunu Yaşayanlara)
Ağlayan Pasta
Tam Kıvamında Gelin Pastası
Hdabla | © 2025 |