Fırında Köy Ekmeği

Fırında Köy Ekmeği Tanımı İçin Malzemeler

  • Aldığı kadar un
  • 1 litre sıcak su
  • 1.5 yemek kaşığı kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı

Fırında Köy Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Unun içine tuz ve mayayı ekleyin üzerine yavaş yavaş su ekleyin hamur elle yapışmayacak bir kıvama gelmesi gerek.
  2. Hamur yumuşak olması lazım ki sertleşmesin hamurunuzu 3-4 saat dinlendirin dinlenen hamuru beze hâline getirin.
  3. Bezeleri yarım saat dinlendirin hamuru yuvarlak olacak halde elle açın ortasında bir delik açın üzerine yumurta sürün isteğe bağlı susamda serpe bilirsiniz .
  4. 200c 20-25 dk pişirin daha uzun da sürebilir fırına bağlı, altını üstünu denetim ettikten sonra fırından çıkarınız.

Fırında Köy Ekmeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Nevzine Tatlısı
Lavaş Ekmeği İle Beyti
Erişte Salatası
Tavada Pırasalı Mısır Ekmeği
Kısır
Kaju Fıstıklı Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı
Hdabla | © 2025 |