Fırında Kolay Adana Köfte
Fırında Kolay Adana Köfte Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet kapya biber ️
- 1 demet maydanoz
- İç yağ (isteğe bağlı)
- Karabiber
- Kekik
- Pul biber
- Toz kırmızı biber
- Tuz
Üzeri için:
- Tereyağı yahut zeytinyağı
Yanına:
- Domates ve yeşil biber
Fırında Kolay Adana Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
- Soğan ve maydanozu rondodan geçirip suyunu sıkın.
- Kapya biberi rondodan geçirip kıymaya ekleyin.
- İç yağı eklemezseniz tadı kuru düşer ,asıl lezzeti veren yağdır ve baharatları da ek ederek güzelce yoğurun.
- Hazırladığımız köfteleri tepsiye yayın ve üzerine ince uzun şerit verin ve üzerlerine küçük küçük modeller yapın, yanlarına domates ve biber dilimleri yerleştirin.
- Üzerine tereyağı yahut zeytinyağı gezdirin.
- 200°c fırında 15 dk pişirin, fırının en üst tarafına yakın koyun akabinde 5 dk ızgara ayarında pişirin.
Sonuç: yumuşacık, sulu ve lokum üzere köfteler! 😍.
Fırında Kolay Adana Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











