Fırında Köfteli Patlıcan

Fırında Köfteli Patlıcan Tanımı İçin Malzemeler
Köfte için;
- 300 gram kıyma
- 1 çay bardağı galeta unu
- 1 adet yumurta
- 1 adet kuru soğan
- 1 diş sarımsak
- Çeyrek demet maydanoz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı kimyon
- Tuz
Diğer gereçler;
- 3-4 adet patlıcan
- 2 adet domates
- 2 adet sivri biber
- 1 çay bardağı su
Sosu için;
- 1 su bardağı domates sosu yada 3 adet domates
- 1 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
Patlıcan ve köfteleri kızartmak için ;
- Sıvı yağ
Fırında Köfteli Patlıcan Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle köftemizi hazırlayalım bunun için uygun bir kabın içerisine soğan ve sarımsağı rendeleyelim, kıyma ,yumurta, galeta unu, ince kıyılmış maydanoz, tuz ve baharatları ekleyip güzelce yoğuralım.
- Elimizle küçük modüller koparıp yuvarlak formda köfteler hazırlayalım ve dinlenmesi için dolaba kaldıralım.
- Yıkayıp çizgili soyduğumuz patlıcanları birer parmak kalınlığında kesip tuzlu suda 20 dakika bekletelim ve müddetin sonunda patlıcanları yıkayıp kurulayalım .
- Uygun bir tavaya yağ alıp ısındıktan sonra patlıcanları kızartalım .
- Ardından hazırladığımız köfteleri kızartalım ve tepsiye bir köfte iki patlıcan olacak halde dizelim.
- Sos için uygun bir tavaya 2 yemek kaşığı sıvı yağ alalım.
- Üzerine domates sosu bir diş rendelenmiş sarımsak, karabiber ve tuz ek edip 5 dakika orta ateşte kaynatalım ve hazır olan sosu kaşık yardımıyla yemeğimizin üzerine eşit halde gezdirelim .
- Bir çay bardağı su eği yapalım üzerine domates ve biberleri dizelim.
- Önceden 190 derece ısıttığımız fırında yaklaşık yarım saat pişirelim.
Afiyet olsun deneyeceklere kolay gelsin.
Fırında Köfteli Patlıcan Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











