Fırında Köfteli Patates Dizme

Fırında Köfteli Patates Dizme Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet orta uzunluk patates
- 1 adet havuç
- 3 adet salkım domates
- 1 er adet kapya ve çarliston biber
- 4 diş sarımsak
Köftesi için;
- 600 gram kıyma
- 1 adet yumurta
- Yarım su bardağı ufalanmış bayat ekmek içi
- 1 adet rendelenmiş kuru soğan
- 1 dişrendelenmiş sarımsak
- 1’er tatlı kaşığı kimyon, pul biber ,tuz,1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı karbonat
Sosu için;
- 1 yemek kaşığı domates salçası,2 su bardağı sıcak su, 3 yemek kaşığı sıvı yağ
Fırında Köfteli Patates Dizme Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel köfte materyalleri derin. Bir kabin içinde 10 dakika güzelce yoğuralım. Köfte harcımız ,sebzeleri hazırlarken buz dolabında beklesin.
- Patatesi elma dilimi halinde ,biberleri şeritler halinde havucu daire halinde doğrayıp ,sarımsağı soyalım, hazır edelim. Köfteye oval hal vererek hazırlayalım. Tepsi tabanını yağlayıp, bir köfte, bir patates dilimi formunda dizelim.
- Orta açık. Kalan yere patates dilimlerini ,üzerine sarımsakları dizelim.
- Havuçları da kenara dizelim. Domates ve biberleri patates ve köftenin üzerine aşikâr aralıklarla dizelim. Sosunu karıştırıp yemeğimizin üzerine gezdirerek dökelim.
- 200 derecede evvelden ısınmış fırında alt üst ayarında pişirelim. Benim fırın 35 dakikada pişirdi ,siz kendi fırın ayarına nazaran pişiriniz.
- Yemeğimizi fırından alınca sıcak olarak servis edebiliriz. Bu hoş tadi tuzu ,tam yerinde olan ,köfteli patates dizme yemeğimizi. Kesinlikle kaydedin ,deneyin derim. Afiyet olsun.
Fırında Köfteli Patates Dizme Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




