Fırında Köfteli Bezelye Yemeği
Fırında Köfteli Bezelye Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
Köftesi için;
- 350-400 gr kıyma
- 3 yemek kaşığı galeta unu
- 1 adet kuru soğan
- Tuz (2 çay kaşığı kullandım)
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı tatlı toz biber
- 1 çay kaşığı kimyon
Diğer materyaller;
- 2 adet patates
- 2 adet havuç
- 1 su bardağı bezelye
Sos gereçleri;
- 1 silme yemek kaşığı domates salçası
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 5 yemek kaşığı domates sos (veya rendesi)
- 2 çay kaşığı kekik
- Tuz (1 çay kaşığı kullandım)
- 2 su bardağı sıcak su
Fırında Köfteli Bezelye Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Köfteyi hazırlamak için kuru soğanı rendeleyip suyunu sıkıp dökelim, çukur bir kaba kıymayı, üzerine soğanı ve başka tüm köfte için olan gereçleri alalım ve güzelce yoğuralım. Vaktiniz varsa üzerini streçle kapatıp, buzdolabında biraz dinlendirin, bir gece evvelden de hazırlayabilirsiniz, akabinde köfteleri ceviz büyüklüğünde yuvarlayıp hal verelim.
- Bezelyeleri küçük bir tencerede üzerini biraz geçecek kadar su koyup 15-20 dakika kadar haşlayalım, patates ve havuçların kabuklarını soyup iri küpler biçiminde doğrayalım.
- Tavaya sıvı yağ alıp ocakta ısıtıp evvel patatesleri, sonra havuçları hafif kızartalım (airfryer da kızartabilirsiniz ben süratli olsun diye zerzevatları airfryerda köfteleri tavada kızarttım)
- Sebzeler kızardıktan sonra birebir tavada köfteleri kızartalım, kızaran zerzevat ve köfteleri fırın kabına aktarın, bezelyelerin suyundan süzüp köftelerin üzerine aktarın.
- Bezelyeleri haşladığınız ufak tencereye sıvı yağ koyup ocakta ısıtın salçayı ekleyip bir iki dakika kavurun, domates rendesini ekleyin, suyu, tuzu ve kekiği ekleyip bir taşım kaynatın ve fırın kabındaki yemeğinizin üzerine yavaşça gezdirerek dökün.
- Önceden ısıtılmış 190°c fanlı ayarda 15-20 dakika kadar pişirin, akabinde fırından çıkartıp 10 dakika kadar dinlendirip servis edebilirsiniz, afiyet olsun;)
Fırında Köfteli Bezelye Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















