Fırında Kıymalı Mantar Güveç

Fırında Kıymalı Mantar Güveç Tanımı İçin Malzemeler

  • 250-300 gram kıyma
  • 200 gram mantar
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay bardağı domates sosu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Kekik
  • Kaşar peyniri

Fırında Kıymalı Mantar Güveç Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bir tavada soğan ve sarımsağı kavuralım.
  2. Kıymayı ekleyip, suyunu salıp, çekinceye kadar pişirelim.
  3. Ardından mantarları ekleyip, yumuşayana kadar soteleyelim.
  4. Biberleri de mantarlar ile birlikte pişirelim.
  5. Salça ve domatesi ekleyip, karıştıralım ve baharatları ek edelim.
  6. Güzelce pişen yemeğimizi porsiyonluk güveçlerimize alalım.
  7. Üzerine rendelediğimiz kaşarı serpelim ve 180° fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.

Afiyet olsun 😋

Fırında Kıymalı Mantar Güveç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Zeytin Kavurma (Kahvaltıların Vazgeçilmezi)
Lokmalık Bayatlamayan Kavanozda Sünger Pankek (Yumuşacık 4 Güne Kadar Tazecik Bayatlamaz)
Çiçek Patlıcan
Ispanaklı Çıtır Börek (Videolu)
Çikolata Soslu Muzlu Tart Kek
Limonlu Enfes Tiramisu
Hdabla | © 2025 |