Fırında Kıymalı Kaşarlı Patates

Fırında Kıymalı Kaşarlı Patates Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet patates
- 1 çay kaşığı tuz
- Karabiber
Kıymalı harç için;
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 350 -400 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 1 adet yeşil biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz biber
- Karabiber
Üzeri için;
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar
Fırında Kıymalı Kaşarlı Patates Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak patateslerimizi soyup, yıkayalım, ne çok kalın nede çok ince olmayacak biçimde keselim.
- Daha sonra patateslerimizi yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine üst üste gelmeyecek ancak çokta boşluk olmayacak biçimde dizelim.
- Tuzunu karabiberini serpelim.
- Altı ve üzeri kızarana kadar 180 derece fırına patateslerimizi koyalım.
- Bu sırada kıymalı harcımızı hazırlayalım.
- Bunun için uygun bir tavaya zeytinyağı ve kıymayı alalım ve kavuralım.
- Sonrasında doğradığımız soğanı, yeşil biberi ekleyerek kavurmaya devam edelim.
- Tuz, kırmızı toz biber ve karabiberi de ekleyerek karıştıralım ve kavurup süreci bitirelim.
- Patateslerimiz fırında pişip hafif kızarınca kıymalı harcı üzerine yayalım.
- Son olarak üzerine kaşar peyniri rendesi serperek 180°c fırında üzeri kızarana kadar pişmeye bırakalım.
- Fırından çıkardığımız kıymalı patatesimizi servis tabağına alalım ve üzerini isteğe bağlı maydanoz ve kırmızı biber ile süsleyip servis edelim.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. 🩶
Fırında Kıymalı Kaşarlı Patates Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

