Fırında Kaşarlı Patlıcan Musakka
Fırında Kaşarlı Patlıcan Musakka Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet patlıcan
- Yarım kilo kıyma
- 1 adet soğan
- 1 adet domates( ben konserve kullandım domates biberli)
- 1 adet biber
- Yarım çay kaşığı kekik karabiber kimyon kırmızı biber
- 1 çay kaşığı tuz
- Rendelenmiş kaşar peyniri
Sos için:
- 2 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay kaşığı tuz
- Patlıcanı kızartmak için ayçiçek yağı
Fırında Kaşarlı Patlıcan Musakka Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patlıcanlar alacalı soyulur yuvarlak kesilir tuzlu suda kıyma kavrulana kadar bekletilir.
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ ile kıyma kavrulur hafif rengi dönerken küp küp doğranan soğan, biber ve domates eklenir.
- Kavrulunca baharatlar ve tuz eklenir.
- Patlıcan süzülür ve kızartılır.
- Yağ kızgınken patlıcanlar atılmalı yoksa çok yağ çeker.
- Borcama patlıcan dizilir. Kavrulan kıyma dökülür üstüne tekrar patlıcanlar dizilir.
- 2 su bardağı su ve 1 yemek kaşığı salça karıştırılır 1 çay kaşığı tuz eklenir ve borcama dökülür.
- Önceden ısıtılan 160 derecede alt üst fan orta kısımda pişirilir suyu azalınca üstüne kaşar peynir eklenir 5 dakika daha pişirilir. Sonra servise hazır.
Yanına cacık yaptım afiyet olsun.
Fırında Kaşarlı Patlıcan Musakka Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













