Fırında Kabak Tatlısı

Fırında Kabak Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kilo bal kabağı
- 1 su bardağı şeker
- Tahin
- Ceviz içi
- İsteğe nazaran fındık
Fırında Kabak Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- İri doğranmış kabakları fırın kabına diziyoruz .
- Üzerine şekeri kabakların üzerine koyuyoruz.
- Şekerin eriyip kabakların suyunu salması için 5 saat dolapda bekletiyoruz.
- Daha sonra suyunu salan kabaklarin üzerine ıslatılmış pişirme kağıdı onun üzerine folyo kapatıp 200 derece fırında 30 dakika pişiriyoruz .
- 10 dakikada üzerindeki pişirme kağıdı ve folyoyu alarak pişiriyoruz.
- Soğuyan kabakları servis tabağına alıp tahin ve ceviz içi ile servis yapıyoruz. Denemek isteyenlere şimdiden afiyet olsun.
Fırında Kabak Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





