Fırında Kabak Tatlısı

Fırında Kabak Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kilo kabak
- 350 gr toz şeker
- 1 tane kabuk tarçın
Üzerine;
- Tahin
- Kaymak
- Ceviz
Fırında Kabak Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kabakların kabuğunu soyduktan sonra iri kesimlere bölüyoruz. Yaklaşık 3-4cm eninde. İnce ve küçük olursa çabuk dağılır.
- Uygun bir tencereye dizip ,üzerini kapatacak formda şekerimizi serperek döküyoruz.
- Kabuk tarçını da ekleyip ,tencerenin kapağını kapatarak 1-2 saat kabağın sulanmasını bekliyoruz. Çabucak suyunu bırakacaktır.
- Daha sonra tenceremizi ocağa alıp kapaklar yumuşayana kadar pişiriyoruz. Kapağın cinsine nazaran pişme mühleti değişir ,kontrollü formda yalnızca yumuşamasını bekliyoruz.
- Tencereniz fırın için uygunsa suyuyla bir arada tenceremizi fırına veriyoruz. Şerbeti yoğunlaşıp hafifçe karamelize tat olana kadar pişiriyoruz.
- Damak tadınıza nazaran pişme müddetini uzatıp kızartabilirsiniz.
- Fırınınızın pişirme ayarı değişiklik göstereceği için derecesini fırınınıza nazaran ayarlamalısınız. Ben 180-200 derecede pişirdim.
- Kabağımızı servis etmeden evvel isteğinize nazaran tahin, ceviz ve kaymak ekleyerek lezzetlendirebilirsiniz.
Fırında Kabak Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












