Fırında Kabak Mücver

Fırında Kabak Mücver Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 4 adet orta uzunluk kabak
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
  • 1 küçük kase beyaz peynir
  • 3 kısım taze soğan
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tutam dereotu
  • 1 tutam taze nane
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 su bardağından biraz fazla un

Fırında Kabak Mücver Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle kabakları yıkayıp rendeleyelim suyunu sıkalım.
  2. Soğan, dereotu ,maydanoz ve taze naneyi ince kıyalım ,bir kase beyaz peyniri elimizle ufalayalım.
  3. Daha sonra çırpma kapının içerisine yumurta, tuz ve şekeri alıp beyazlaşıp köpük köpük oluncaya kadar çırpalım.
  4. Sıvı yağ ,yoğurt ek edip tekrar çırpalım ve peynir ek edip spatula ile karıştıralım.
  5. Son olarak rendelenmiş kabak ve doğranmış yeşillikleri de ek edip tekrar karıştıralım yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine eşit biçimde yayalım.
  6. Önceden 185 derecede ısıttığımız fırında yaklaşık 1 saat kadar pişirelim birinci sıcağı çıktıktan sonra dilimleyerek servis edelim deneyeceklere kolay gelsin afiyet olsun.

Fırında Kabak Mücver Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yumuşacık Sakallı Poğaça (Videolu)
Pankek
Hamurlu Karnabahar Çorbası
Patlıcan Mezesi
Kıymalı Ispanaklı Börek
7, 9, 12 Keki
Hdabla | © 2025 |