Fırında Kabak Mücver
Fırında Kabak Mücver Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 4 adet orta uzunluk kabak
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
- 1 küçük kase beyaz peynir
- 3 kısım taze soğan
- 1 tutam maydanoz
- 1 tutam dereotu
- 1 tutam taze nane
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 su bardağından biraz fazla un
Fırında Kabak Mücver Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kabakları yıkayıp rendeleyelim suyunu sıkalım.
- Soğan, dereotu ,maydanoz ve taze naneyi ince kıyalım ,bir kase beyaz peyniri elimizle ufalayalım.
- Daha sonra çırpma kapının içerisine yumurta, tuz ve şekeri alıp beyazlaşıp köpük köpük oluncaya kadar çırpalım.
- Sıvı yağ ,yoğurt ek edip tekrar çırpalım ve peynir ek edip spatula ile karıştıralım.
- Son olarak rendelenmiş kabak ve doğranmış yeşillikleri de ek edip tekrar karıştıralım yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine eşit biçimde yayalım.
- Önceden 185 derecede ısıttığımız fırında yaklaşık 1 saat kadar pişirelim birinci sıcağı çıktıktan sonra dilimleyerek servis edelim deneyeceklere kolay gelsin afiyet olsun.
Fırında Kabak Mücver Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














