Fırında Izgara Tadında But Tarifi
Fırında Izgara Tadında But Tanımı İçin Malzemeler
- 6 adet kalçalı but
- 8-10 adet çarliston biber
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı pulbiber
- 1 tatlı kaşığı isot
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- Sarımsak
- Tuz
- Sıvı yağ
Fırında Izgara Tadında But Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle butları derisinden ayıralım.
- Daha sonra geniş bir kabın içerisine yoğurt, salça ,pul biber, karabiber, kekik ,sarımsak ve sıvı yağı ekleyelim hoş bir sos hazırlayalım.
- Son olarak butları ve biberleri içine ekleyip düzgünce soslayalım .
- Yarım saat dinlendikten sonra yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim .
- Üzzeri açık formda 200 derecelik fırında yavaş yavaş üzeri nar üzere kızarana dek pişirelim, lezzeti şahane yemeğimiz servise hazır yapacak olanlara şimdiden afiyet olsun🌹.
Fırında Izgara Tadında But Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










