Fırında İstiridye

Fırında İstiridye Tanımı İçin Malzemeler
- 6 adet istiridye
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 diş sarımsak
- Yarım kuru soğan (ve bir kaç küçük kısım yeşil soğan isteğe bağlı)
- 1 çorba kaşığı krema
- 1 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
- Karabiber
Fırında İstiridye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle istiridyeleri yıkıyoruz.
- Arasını açıyoruz, fırın tepsisine koyuyoruz yağlı kağıt üzerine.
- Ayrı bir tavada, tereyağını eritiyoruz, soğan ve sarımsağı küçük küçük kesip tereyağ ile birleştirerek kavuruyoruz.
- Biraz kavurduktan sonra kremayı ekliyoruz.
- Bir 2 dk çevirdikten sonra altını kapatıyoruz.
- İstiridyelerin üzerlerine 1 er kaşık koyuyoruz sonra da kaşarı koyup 180 derece evvelden ısıtılmış fırında 15 dk pişiriyoruz.
- Kaşar peyniri biraz pembeleşince menümüz hazır olmuş demektir.
Herkese afiyet olsun 🌹 🥰.
Selamlar.
Fırında İstiridye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








