Fırında İmam Bayıldı
Fırında İmam Bayıldı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg patlıcan
- 2 baş kuru soğan
- 5 diş sarımsak
- 3 adet yeşil yeşilbiber
- 2 adet domates
- 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
- Yarım demet ince kıymış maydanoz
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
Sos için ;
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 çay bardağı su
Patlıcanları fırınlarken;
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Bir fiske tuz
Üzerine;
- 4 adet çeri domates
Fırında İmam Bayıldı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patlıcanları alacalı soyalım saplarını ince bir formda bırakalım ,yarım saat kadar tuzlu suda bekletelim.
- Suda bekleyen patlıcanları kurulayalım üç yemek kaşığı zeytinyağı ve biraz tuz ekleyelim.
- Her taraflarına yeterlice sürelim, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim.
- 200° fırında 30-35 dakika kadar patlıcanlar kızarana kadar pişirelim.
- İç harcı için soğanları piyazlık doğrayalım,biberleri yemeklik doğrayalım, domateslerin kabuğunu soyalım küp küp doğrayalım,sarımsakları küçük küçük doğrayalım tavaya zeytinyağını alalım.
- Üzerinde piyazlık doğradığımız soğanları ekleyelim hafifçe pembeleştirelim üzerine yeşil biberleri ekleyelim ,biraz daha sotelemeye devam edelim .
- Daha sonra kabuğunu soyduğumuz ve küp küp doğradığımız domatesi ek edelim, tuzu ,baharatları ekledikten sonra domatesler suyunu çekinceye kadar kavuralım.
- En son ince kıyılmış maydanozları ekleyelim ,ocaktan alalım.
- Diğer tarafta fırından aldığımız patlıcanların karnını uzunlamasına kesip kaşık yardımıyla açalım ,hazırladığımız iç harcından çokça içlerine dolduralım.
- Çeri domatesleri ortadan keselim tam ortalarına koyalım sos için farklı bir kapta salça ve suyu karıştıralım kenarından yanlışsız fırın tepsisine dökelim .
- 180° ısınmış fırında 20-25 dk. Pişirelim. Epeyce hafif yaz yemeğimiz hazır afiyet olsun.
Fırında İmam Bayıldı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















