Fırında Helva

Fırında Helva Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram ermenek helvası (ya da rastgele bir sade helva)
  • 1 tatlı kaşığı limon
  • 1 yemek kaşığı çekilmiş fındık ya da ceviz
  • Yarım çay bardağı süt

Üzeri için;

  • Çekilmiş fındık ya da ceviz

Fırında Helva Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Helvayı bir kaseye alarak güzelce eziyoruz.
  2. Üzerine başka materyalleri de ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırıyoruz.
  3. İki kaseye eşit halde hisse ediyoruz.
  4. Bir parmak boşluk kalmalı yoksa pişerken akabilir.
  5. 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
  6. İlk sıcağı geçtikten sonra üzerine fındık ya da ceviz serperek afiyetle yiyoruz.
  7. Ben airfryerda 200 derecede 7 dk pişirdim.
  8. Kontrollü olmakta yarar var. Herkesin fırınına nazaran müddet uzayıp kısalabilir. Afiyet olsun ❣️.

Fırında Helva Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yoğurtlu Makarna Salatası
İki Renkli Muhallebi
Az Ölçülü Nefis İrmik Helvası
Portakallı, Lorlu, Cheesecake Kurabiye
Soğuk Kahveli Kahvaltı Bowl (Pcos Dostu – Enerji Deposu)
İftar Davet Sofram
Hdabla | © 2024 |