Fırında Helva

Fırında Helva Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram ermenek helvası (ya da rastgele bir sade helva)
- 1 tatlı kaşığı limon
- 1 yemek kaşığı çekilmiş fındık ya da ceviz
- Yarım çay bardağı süt
Üzeri için;
- Çekilmiş fındık ya da ceviz
Fırında Helva Tanımı Nasıl Yapılır?
- Helvayı bir kaseye alarak güzelce eziyoruz.
- Üzerine başka materyalleri de ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırıyoruz.
- İki kaseye eşit halde hisse ediyoruz.
- Bir parmak boşluk kalmalı yoksa pişerken akabilir.
- 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
- İlk sıcağı geçtikten sonra üzerine fındık ya da ceviz serperek afiyetle yiyoruz.
- Ben airfryerda 200 derecede 7 dk pişirdim.
- Kontrollü olmakta yarar var. Herkesin fırınına nazaran müddet uzayıp kısalabilir. Afiyet olsun ❣️.
Fırında Helva Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

