Fırında Helva

Fırında Helva Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram ermenek helvası (ya da rastgele bir sade helva)
  • 1 tatlı kaşığı limon
  • 1 yemek kaşığı çekilmiş fındık ya da ceviz
  • Yarım çay bardağı süt

Üzeri için;

  • Çekilmiş fındık ya da ceviz

Fırında Helva Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Helvayı bir kaseye alarak güzelce eziyoruz.
  2. Üzerine başka materyalleri de ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırıyoruz.
  3. İki kaseye eşit halde hisse ediyoruz.
  4. Bir parmak boşluk kalmalı yoksa pişerken akabilir.
  5. 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
  6. İlk sıcağı geçtikten sonra üzerine fındık ya da ceviz serperek afiyetle yiyoruz.
  7. Ben airfryerda 200 derecede 7 dk pişirdim.
  8. Kontrollü olmakta yarar var. Herkesin fırınına nazaran müddet uzayıp kısalabilir. Afiyet olsun ❣️.

Fırında Helva Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Elmalı Tart
Yumurta Piyazı
Bol Malzemeli Havuç Tarator
Kakuleli Muskatlı İç Pilav
Havuçlu Pırasalı Kek
Muzlu Pudingli Kuru Üzümlü Fındıklı Üçgen Porsiyonluk Güllaç
Hdabla | © 2024 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet