Fırında Havuçlu Kabak Mücver

Fırında Havuçlu Kabak Mücver Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet orta uzunluk kabak
  • 2 adet orta uzunluk havuç
  • 4-5 kol dereotu
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 2 su bardağı un
  • 1/2 (yarım) paket kabartma tozu
  • Tuz

Fırında Havuçlu Kabak Mücver Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Havuçlar ve kabaklar rendelenir.
  2. İnce ince kıyılmış dereotu, yumurta, sıvı yağ, yoğurt ve tuz rendelenmiş sebzelere ek edililerek karıştırılır.
  3. Un ve kabartma tozu da eklenir. Düzgünce karıştırılır.
  4. Yağlanmış fırın kabına mücver harcı dökülür.
  5. Önceden ısıtılmış 180-200 °c fırında kızarana kadar 40-45 dk denetimli pişirilir.
  6. İlk sıcaklığı çıkınca dilimlenerek sarımsaklı yoğurt yahut cacık ile servis edilir. Afiyet olsun.

Fırında Havuçlu Kabak Mücver Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Un Kurabiyesi
Bütün Portakal Keki
Yaz Tarhanası
Mini Pizza Poğaça
Etsiz Çiğ Köfte
Patatesli Rulo Börek
Hdabla | © 2025 |