Fırında Havuç Mezesi
Fırında Havuç Mezesi Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet büyük uzunluk havuç
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı toz biber
- 2 yemek kaşığı balzamik sirke
Yoğurt sos için:
- 5 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 2 diş sarımsak
- 10 kol dereotu
Üzeri için:
- 1 yemek kaşığı kırık antep fıstığı
- 2 tatlı kaşığı bal
- 2 yemek kaşığı kavrulmuş susam
Fırında Havuç Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Havuçlar parmak formunda bölünür.
- Borcama havuçlar, zeytinyağ, tuz, sirke, baharatlar konulup harmanlanır.
- 180 derece fırında yumuşayana kadar pişirilir.
- Alt tabanı için yoğurtlar, rendelenmiş sarımsak, ince kıyılmış dereotu, tuz konulup karıştırılır, servis tabağına alınır.
- Pişip soğuyan havuçlar da yoğurt sosun üzerine konulur.
- Havuçların üzerine kavrulmuş susam ve antep fıstığı serpilir. Bal da gezdirilir. Servise hazırdır.
Fırında Havuç Mezesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








