Fırında Garnitürlü Girit Kabağı Dolması

Fırında Garnitürlü Girit Kabağı Dolması Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet girit kabağı

Garnitürlü içi için:

  • 1 çay bardağı taze bezelye
  • 1 adet orta uzunluk havuç
  • 1 adet küçük uzunluk patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet köy biber
  • 1 adet kapya biber
  • 2 diş sarımsak
  • 1 türk kahve fincanı sızma zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz toz şeker
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 tutam ince kıyılmış maydanoz dereotu ve taze nane

Tepsiye suyu için :

  • 1 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım çay kaşığı tuz

Fırında Garnitürlü Girit Kabağı Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Havucu patatesi soyalım, küp doğrayalım.
  2. Bezelyeyi bu tencereye koyalım, üzerine su ekleyelim 7-8 dk kısık ateşte haşlayalım.
  3. Sonra soğuk sudan geçirelim süzgüye alalım ,tabağa alalalım öteki tarafta soğanı, sarımsağı küçük yemeklik doğrayalım.
  4. Biberlerin çekirdeği çıkarıp küçük doğrayalım, tavaya yağı koyalım soğan sarımsağı ek edip karıştıralım.
  5. Bir dk kavuralım sonra biberleri ek edip karıştıralım.
  6. İki üç dk kısık ateşte pişirelim, garnitürleri ek edip karıştıralım ,bir iki dk kısık ateşte kavuralım.
  7. Soğuması için bir tabağa alalım, kabağı üst kısmı kapak biçimde keselim ,alt kısmı çok az ince formda keselim.
  8. Tabağa oturması için içini bir cm kalacak biçimde tatlı kaşığı ile oyalım, düz bir tepsiye koyalım.
  9. 6-7 dk kısık ateşte haşlayalım, soğuk sudan geçirelim süzgüye alalım.
  10. Fırın tepsisine kabakları dizelim.
  11. Garnitürun içine ince kıyım yeşillik koyup karıştıralım, bir kaşık yardımıyla kabakların içlerini dolduralım su, yağ ,tuz karıştıralım üzerine gezdirerek yavaşça dökelim.
  12. Kestiğimiz kabaklarin kapak kısmı yanlarına koyalım su ile ıslatılmış yağlı kağıt sıkıp üzerine tepsinin üzerine kapatalım.
  13. Önceden ısıtılmış fırında 180 denetim ederek 35_40 dk pişirelim.
  14. Sonra üzerinden kağıdı alalım. Üzeri açık halde 5 dk pişirelim afiyet olsun.

Not: isteğe nazaran sarımsaklı yoğurt ,sade yoğurt yahut limon ile tüketebiliriz.

Fırında Garnitürlü Girit Kabağı Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Güllaç Tarifi
Havuçlu Cevizli Kek
Anne Keki
Sup
Az Şekerli Elma Suyu
Cevizli Elmalı Kurabiye
Hdabla | © 2025 |