Fırında Etli Patlıcan Yemeği

Fırında Etli Patlıcan Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet patlıcan
  • 250-300 gram kuşbaşı et
  • 1 adet yeşil biber

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı salça
  • 3 yemek kaşığı domates sosu
  • 1 diş sarımsak
  • Kırmızı toz biber
  • Karabiber
  • Tuz
  • 1 çay bardağından bir parmak az su

Fırında Etli Patlıcan Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce kuşbaşı doğranmış etlerimizi 30 dakika düdüklüde haşlayalım.
  2. Patlıcanlarımızı küp küp doğrayıp 10 dakika tuzlu suda bekletelim.
  3. Patlıcanların suyunu süzüp kızarmış yağda kızartalım.
  4. Biberi çok küçük olmayacak biçimde doğrayıp kızartalım.
  5. Haşlanan etlerimizi de çıkarıp materyallerin hepsini borcam tenceresini güzelce karıştıralım.
  6. Ayrı bir kapta soslu gereçlerinin hepsini güzelce karıştıralım. (ben sosta kullandığım suyu haşladım etin suyundan kullandım).
  7. Hazırladığımız sosu yemeğimizi ekleyip güzelce karıştıralım.
  8. 180° fırında 20 25 dakika kadar pişirelim. Afiyet olsun 😋.

Fırında Etli Patlıcan Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Zeytinyağlı Biber Dolması
Pankek
Karamel Şerbetli Etimek Tatlısı
Acılı Ezme Tarifi
Pastane Poğaçası
Tavuk Göğsünden Tavuk Tantuni
Hdabla | © 2025 |