Fırında Etli Patlıcan Tava
Fırında Etli Patlıcan Tava Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg uzun patlıcan
- 500 gram kuzu kuşbaşı et
- 5-6 adet yeşil biber
- 4-5 adet kuru soğan
- 3-4 adet domates
- 1 baş sarımsak
Üzeri için;
- 1 su bardağı yağ
- 1 yemek kaşığı dolusu biber salçası
- 1-1, 5 su bardağı su
- Tuz
- Kekik
Fırında Etli Patlıcan Tava Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sebzelerimizi isteğe nazaran doğrayıp hazırlıyoruz.
- Tepsiye kuşbaşı etlerimizi döşüyoruz.
- Etlerin ortasına sarımsak ve soğanları koyuyoruz.
- Üzerinede biber ve patlıcanlarımızı ekliyoruz (ben 2 tane de patates koydum) tepsimiz hazır.
- Yağımızıda üzerine gezdiriyoruz.
- Sosumuz içinde biber salçası, tuz, kekik ve suyu karıştırıp tepsinin üzerine yayarak ekliyoruz.
Afiyet olsun 😊
Fırında Etli Patlıcan Tava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











