Fırında Et Yahni
Fırında Et Yahni Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg koyun kesim et orta yağlı
- 6-7 tane arpacık soğanı
- 3 diş sarımsak
- 1.5 su bardağı domates konservesi
- 100 gram tereyağ
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 100 gram un
- 4 adet patates
- 1 litre su
- 1 tatlı kaşığı şeker
- Tuz
- Kırmızı toz biber
- Taze kekik
Fırında Et Yahni Tanımı Nasıl Yapılır?
- Etleri una bulayıp, sıvıyağda kavurun, fırın tepsisine alıp birebir tencerede soğan terletin. Üzerine domates püresini de ekleyip 1 dk daha ısıtın ve tepsiye dökün.
- Tereyağını eritip, un ekleyin ve kavurun. Su ekleyip çırpın. Tuz, şeker, taze kekik, kırmızı toz biber ile lezzetlendirin.
- Ben güveçte yaptım ve taş fırına götürdük pişirmeleri için fakat meskende yapacaksınız 200 derecelik fırında 1. 5/2 saat pişirebilirsiniz. Afiyet olsun 😋 ❤️
Fırında Et Yahni Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















