Fırında Et Yahni

Fırında Et Yahni Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg koyun kesim et orta yağlı
  • 6-7 tane arpacık soğanı
  • 3 diş sarımsak
  • 1.5 su bardağı domates konservesi
  • 100 gram tereyağ
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 100 gram un
  • 4 adet patates
  • 1 litre su
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Tuz
  • Kırmızı toz biber
  • Taze kekik

Fırında Et Yahni Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Etleri una bulayıp, sıvıyağda kavurun, fırın tepsisine alıp birebir tencerede soğan terletin. Üzerine domates püresini de ekleyip 1 dk daha ısıtın ve tepsiye dökün.
  2. Tereyağını eritip, un ekleyin ve kavurun. Su ekleyip çırpın. Tuz, şeker, taze kekik, kırmızı toz biber ile lezzetlendirin.
  3. Ben güveçte yaptım ve taş fırına götürdük pişirmeleri için fakat meskende yapacaksınız 200 derecelik fırında 1. 5/2 saat pişirebilirsiniz. Afiyet olsun 😋 ❤️

Fırında Et Yahni Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Orijinal Kandil Simidi (Pastane Usulü)
Roka Salatası
Artan Pilav Ve Kışlık Konserve İle Domates Çorbası
Sahine
Limoncello Tiramisu
Kokulu Üzümlü Meyve Suyu
Hdabla | © 2025 |