Fırında Dürüm
Fırında Dürüm Tanımı İçin Malzemeler
- 8 adet lavaş (kişi sayısına nazaran arttırıp azaltabilirsiniz)
- 1 adet tavuk göğsü
- 1 adet soğan
- 4-5 adet yeşil biber
- 2 kapya biber
- 100 gram mantar
- Bir kase rendelenmiş kaşar
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Kırmızı toz biber
Sosu için;
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 2-3 yemek kaşığı zeytin yağı
- Tuz
- Pul biber
- Kekik
- Çok az su
Fırında Dürüm Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavuk etlerini yemeklik doğrayıp tencereye alıyoruz.
- Biberleri jülyen soğanı yemeklik doğruyoruz.
- Suyunu çeken tavuğa az yağ ekleyip birkaç kere çevirip soğanları ekliyoruz.
- Soğanların diriliği gidene kadar pişiriyoruz.
- Ardından biberleri ekleyip onları da pişiriyoruz.
- Son olarak mantarları ekliyoruz.
- Diriliğini kaybedince baharatları ekleyip altını kapatıyoruz.
- Lavaşımızı açıp kenarına tavuklu yemeğimizi koyuyoruz biraz kaşar da serpiştirip sarıyoruz yağlanmış borcama diziyoruz tüm lavaşları.
- Üzerine salçalı sosumuzu hazırlayıp sürüyoruz.
- Son olarak kaşar serpip fırınlıyoruz.
- Kaşarlarımız kızarınca fırından alıyoruz afiyet olsun 🥳.
Fırında Dürüm Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












