Fırında Çıtır Tavuk (Mısır Gevrekli)
Fırında Çıtır Tavuk (Mısır Gevrekli) Tanımı İçin Malzemeler
- 3 kesim tavuk göğüs
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı maden suyu
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı sarımsak tozu
- 1 tatlı kaşığı köri
- 1 tatlı kaşığı toz biber
- Karabiber
- Tuz
Bulamak için;
- Rondodan geçirilmiş yahut bardak altı ile ezilmiş mısır gevreği
Fırında Çıtır Tavuk (Mısır Gevrekli) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tavukları parmak uzunluğunda keselim.
- Daha sonra öbür gereçleri geniş bir kapta çırpalım ve tavukların üzerine gezdirelim.
- Üzerine streç sinema çekip 2 saat buzdolabında dinlendirelim. (bu sayede içine sosu çekip yumuşacık oluyor).
- Yağlı kağıt serili tepsiye sırayla dizelim tavukları,üzerine zeytinyağı gezdirip ısıtılmış 190 derece fırında yeterlice kızarana kadar denetimli pişirelim. İşte mis üzere dışı çıtır içi sulu tavuklarımız hazır.
Fırında Çıtır Tavuk (Mısır Gevrekli) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










