Fırında Çıtır Kabak

Fırında Çıtır Kabak Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet sakız kabağı
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı mısır unu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kajun baharatı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • (sarımsak isteğe bağlı eklenebilir. ben cacığa eklemeyi tercih ettim )
  • Cacık
  • 1 adet salatalık rendesi
  • 3 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Bir fiske nane

Fırında Çıtır Kabak Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kabaklar istenilen boyutta çubuk biçiminde dilimlenir.
  2. Suyu bir kağıt havlu ile alınır kaseye alınır ,üzerine yağ ve baharatlar eklenerek harmanlanır.
  3. Fırın kağıdı serilmiş tepsiye dizilir.
  4. Önceden ısınmış fırında 200 derece ızgara ayarında kızarana kadar pişirilir.
  5. Hazırlanan cacıkla birlikte servis edilir.

Afiyet olsun ❣️

Not!!! çıtır olması için mısır unu ölçüsünü arttırabilirsiniz 👍🏼 parmesan rendesini çok yakışıyor varsa ekleyebilirsiniz ve citirliğini da arttırıyor.

Fırında Çıtır Kabak Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ekşi Mayalı Ramazan Pidesi
Sütlü Taze Soğan Kavurması
Roka Salatası
Bardakta Kek (Tam Kıvamında)
Yeşil Zerafet
Frambuazlı Beyaz Çikolatalı Kurabiye
Hdabla | © 2025 |