Fırında Cipsli Çıtır Tavuk
Fırında Cipsli Çıtır Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
- 800 gram tavuk göğsü (söğüş kesilmiş)
Marine için;
- 1/2 (yarım) su bardağı yoğurt
- 1/2 (yarım) su bardağı un
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı sarımsak tozu
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı köri
- 1 çay kaşığı şeker
Pane için;
- 1 kase mısır cipsi
- 1 kase patates cipsi
Fırında Cipsli Çıtır Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
- Çukur bir kaseye marine materyallerinin tümünü alalım düzgünce çırpalım söğüş kesilmiş tavuk göğsünü marine sosuna uygunca bulayalım, ağzını kapatalım buzdolabında en az 2 saat bekletelim.
- Mısır cipsi ve patates cipsi isterseniz robottan geçirin yahut benim üzere kilitli poşet ortasında döverek ufaltabilirsiniz.
- Tavuklar en az 2 saat marine olduktan sonra buzdolabından alalım. Ufaladığımız cipsi geniş bir tabağa alalım.
- Arkalı önlü tavuk kesimlerini güzelce bu cips ile paneleyelim yağlı kağıt serilmiş tepsiye tavukları dizelim.
- 200° ısıtılmış fırında 20 -25 dakika kadar kızarana kadar pişirelim sıcak servis yapalım afiyet olsun.
Fırında Cipsli Çıtır Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














