Fırında Bütün Tavuk
Fırında Bütün Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
- 1 bütün tavuk (1,5 kg aldım)
- Tuz
- Zeytinyağı
Sos için;
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı bal
- 1 yemek kaşığı limon suyu
Fırında Bütün Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavuğun kanat kısımları kürdan ile sabitlenir.
- Zeytinyağı ve tuzla soslanır.
- Fırın poşetine konulur ağzı kapatıldıktan sonra poşete küçük delikler açılır.
- İsteğe bağlı tepsiye patates biber soğan eklenebilir.
- 200 derece fırında alt üst ayarında 45,60 dk ortasında pişirilir.
- Sonra poşetten çıkarılarak hazırlanan sos eşit ölçüde fırça ile sürülür tekrar fırına konulur kızarınca fırından çıkarılır.
- Dışı kızarmış içi yumuşacık sosu nefis lezzetli oluyor. Afiyet olsun 🙏🏼.
Fırında Bütün Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










