Fırında Bütün Tavuk

Fırında Bütün Tavuk Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 bütün tavuk (1,5 kg aldım)
  • Tuz
  • Zeytinyağı

Sos için;

  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 1 yemek kaşığı limon suyu

Fırında Bütün Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavuğun kanat kısımları kürdan ile sabitlenir.
  2. Zeytinyağı ve tuzla soslanır.
  3. Fırın poşetine konulur ağzı kapatıldıktan sonra poşete küçük delikler açılır.
  4. İsteğe bağlı tepsiye patates biber soğan eklenebilir.
  5. 200 derece fırında alt üst ayarında 45,60 dk ortasında pişirilir.
  6. Sonra poşetten çıkarılarak hazırlanan sos eşit ölçüde fırça ile sürülür tekrar fırına konulur kızarınca fırından çıkarılır.
  7. Dışı kızarmış içi yumuşacık sosu nefis lezzetli oluyor. Afiyet olsun 🙏🏼.

Fırında Bütün Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kapya Biber Çorbası
Soğuk Baklava Çıtırr
Tiftikli Yoğurtlu Kabak
Niğde Tava ( Kurban Bayramına Lezzetli Bir Tarif )
Tarhanalı Kaşarlı Omlet (8+ Ay)
Pizza Tadında Börek
Hdabla | © 2025 |