Fırında Bütün Tavuk

Fırında Bütün Tavuk Tanımı İçin Malzemeler

  • Bütün tavuk

Marinesi için:

  • Yarım limon suyu
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 3 diş rendelenmiş sarımsak
  • Tuz
  • Patates
  • Havuç (vs dilediğiniz zerzevatları ekleyebilirsiniz)

Fırında Bütün Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavuğun marinesi için; bütün materyalleri bir kaba alıp güzelce karıştıralım. Tavuğumuzu göğüs kısmından uzunluklu boyunca kesip tavuğumuzu açalım.
  2. Fırın tepsisine koyduğumuz tavuğumuzun üzerine çizikler atıp sosumuzu tavuğun her yerine sürelim. Üzerini güzelce kapatıp dinlenmesi için dolapta bir kaç saat dinlenmeye bırakalım.
  3. Dinlendirdiğimiz tavuğun yanına dilediğimiz zerzevatları yerleştirin.
  4. Önceden ısıttığımız ve tabanına ısıya sağlam bir kapla su koyduğumuz 200 derecelik fırında yaklaşık bir buçuk saat pişirelim. Nar üzere kızaran enfes tavuğumuz servise hazır👩🏻‍🍳 afiyet olsun 😋

Fırında Bütün Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Açma Poğaça Tarifi (Videolu)
Karnıyarık Tarifi
Havuç Tarator
Patates Topları
Patlıcan Sarma
Glutensiz Tohumlu Krep (1 Adeti Sadece 50 Kalori!!)
Hdabla | © 2025 |